Idap

 
Detta är vård programmet han blev dömd till. Jag bara längtar tills dom ringer så att jag kan berätta allt för dom. Hur han skyller allt på mig, hur han lyckades lura mig och hur han lyckats dra ner min självkänsla och inte vill inse att han verkligen behöver detta och inte ser att han gjort fel. 
 

Behandlingsprogram för män som är dömda för att ha misshandlat eller utövat andra former av kontrollerande beteende mot sin partner eller före detta partner. Programmet används i kriminalvården sedan 2004 och har utarbetats i Storbritannien. Därifrån kommer också förkortningen IDAP (Integrated Domestic Abuse Programme).
 
Målgrupp
 
Män som utövat våld i nära heterosexuella relationer.
 
Teori
 
En kognitivt beteendeterapeutiskt program som bygger på social inlärningsteori.
 
Metod
 
Gruppsessioner med löpande intag. I urvalsfasen genomförs en riskbedömning för återfall i partnervåld och riskhantering( SARA). Efter gruppdelen genomgår mannen IDAP-återfallsprevention för att förstärka inlärningen från gruppen. (Kvinnorna erbjuds parallellt med mansgruppen en egen stödkontakt i form av en Partnerkontaktperson.
 
Innehåll
 
Programmet är uppdelat i nio avsnitt. I dessa lär sig männen bland annat
 
att känna igen tecken på ilskaatt motverka impulsen till våld genom att tänka på ett annat sättatt hantera svartsjukaatt erkänna kvinnors rädslaatt stå på sig och ta emot kritikatt kommunicera tankar och känsloratt släppa taget i relationerkonflikthantering
 
Omfattning
 
Programmet inleds med en Brottsanalys (djupintervju) och en förberedande Orienteringssession. Därefter arbetar männen i grupp under 27 veckor med en träff varje vecka. Efter 27 veckor följs programmet upp med en individuell återfallsprevention om fyra sessioner.Kriminalvårdare med speciell programledarutbildning i IDAP.
 
Utvärdering och forskning
 
Allt material från programverksamheten samlas in för att kunna användas i forskningen. IDAP är ackrediterat.

Min son ♥

"Jag vill ha mina bilar bredvid mig i sängen ifal *"* kommer hem. Då ska vi leka med dom." När vi kommer hem från dagis: "HALLÅ!! ÄR DU HEMMA *"* ??" han gråter och gråter efter *"* minst en gång om dagen. När han försöker att ringa honom så svarar han ej. Detta är nog de mest hjärtskärande jag varit med om på länge. Han berättar också för alla att hans "pappa" inte är hemma just nu men att han kanske kommer sen för de har han önskat av tomten.

Ledsen

Har i över 2 års tid haft en annan partner. 
Han ville dölja vårt förhållande och lyckades göra det så bra att våra gemensamma bekanta inte hade en aning om att vi var tsm. Jo han ville knappt gå i affärer med mig.  Har nog aldrig haft så här låg självkänsla.  Är det så illa att vara med mig? Måste ju vara hemsk :-(
 
 

Jag mår inte bra nu alltså. Ångest och depression.  Jag blev så blåst när jag trodde på något som jag ville leva med. Jag trodde på en person trots att många andra varnade mig för detta som hände. Sen får jag höra att tillit saknades? Det var väl de den INTE gjorde och därav blev jag blåst! Vi satt tom i en rättegång där jag dumt nog försvarade honom så gott jag kunde så att han slapp fängelse.  Han fick ett betydligt lindrigare straff! Dömd till misshandel och olaga hot blev han med en Vård plan och skyddstillsyn.  Det var jag som var målsägande.  Då straffet kom så behövde han inte fjäska och lurs mig mer. Då stack han. Hur kunde jag vars så jäkla dum som litade på honom? Jag hår sönder snart :'(
 
 
 
 

I morgon startar bloggandet igen

I morgon startar jag bloggen igen. Jag har ett möte att gå på först och främst ;)
 

RSS 2.0